Nieuws

Bianca Schepers

Bianca Schepers

Expositie Bianca Schepers

Bianca Schepers laat zich inspireren door de grafische aandoende landschappen die je in het Waddengebied tegenkomt. De eenvoud en complexiteit van deze streken en de eenvoud en complexiteit van de duizenden verhalen, herinneringen en gedachten, liggen in het landschap besloten. Bianca weet dit vast te leggen in haar gelaagde schilderijen, zoals een still uit een film, maar dan op een groot formaat doek. Een kort moment in de voorbijgaande tijd.

"Ontstaan van een beeld
Stel, je loopt door het bos of over het gras en terloops zie je iets: een bomenrij, ven of een akker. Plost krijg je een associatie, een herinnering of gedachte die verwezen is
met het landschap waarin je loopt. Het is zoals een droom: flarden, vaak onlogische gekoppelde gedachten, maar dan overdag.
In mijn werk wil ik dit samengestelde 'beeld' vastleggen en uitvergroten. Het aandachtspunt ligt op het landschap.
De schilderijen en fotobewerkingen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag in het werk heeft een zelfstandige eigenschap, maar de lagen zijn ook een onmisbaar onderdeel van het geheel. Zoals de flarden herinneringen...
Deze samenstelling van lagen vertaal ik naar een abstractbeeld.
De vorm, ritmiek, compositie en toon zijn dominant ten opzichte van kleur. Kleur zal in mijn werk concurreren en afleiden. Het voegt weinig toe, vind ik."

Grote werken die kracht maar vooral ook heel veel rust uitstralen.... wij vinden dit prachtig.

Te zien in onze showroom , kom het vooral ook in het echt bekijken en ervaar de kracht van deze werken.

www.biancaschepers.nl

 

Impressies


Ga naar het nieuwsarchief